Sozopol

   Sozopol este una dintre cele mai apreciate statiuni ale litoralului bulgaresc, datorita plajei frumoase, orasului vechi si veseliei localnicilor.
 

   Statiunea Sozopol  este situata in sudul litoralului bulgaresc, la 34 km de Burgas, pe o peninsula stancoasa.
 

   Istoria veche a acestei asezari este vizibila la tot pasul, in orasul vechi putand fi vazute zidul cetatii, turnul cetatii, mai multe monumente de cult renascentiste, case vechi si stradute inguste si pavate cu piatra cubica. Sozopol este cea mai veche asezare de pe litoralul bulgaresc  denumit in timpul dominatiei grecesti – Apolonia Pontica. Mai tarziu s-a dezvoltat ca oras pescaresc, specific care s-a pastrat pana in zilele noastre. 
 

   In prezent, Sozopol este format din orasul vechi si orasul nou. In cel din urma sunt construite si cele mai multe hoteluri de calitate. In zona veche a orasului se pot face plimbari pe faleza sau pe stradutele inguste unde sunt construite case inalte cu garduri de piatra, flori la ferestre si acoperisuri rosii. La tot pasul veti gasi terase, magazine de suveniruri si cafenele.
 

   In Sozopol, oferta de cazare este variata, fiind construite atat in orasul vechi cat si in orasul nou vile si hoteluri de diferite categorii, de la 2 la 5 stele. Cele din zona noua ofera servicii de o calitate mai buna si au mai multe facilitati: piscine, sali de sport, Centre SPA, terenuri de tenis, locuri de joaca pentru copii, sali de conferinte si parcari.
 

   Sunt patru plaje in Sozopol, deci loc destul pentru toti turistii. Au in general nisipul fin, unele insa au la intrarea in apa si zone cu pietre. Sun amenajate cu sezlonguri, umbrelute si baruri.
 

   Restaurantele sunt numeroase si servesc specialitati bulgaresti, turcesti, grecesti sau apartinand bucatarie internationale. Multe dintre ele au terase si masa poate fi servita si in aer liber. La cele traditionale sunt organizate seara programe artistice cu dansuri si cantece bulgaresti. Noaptea va puteti distra in cluburile din zona.
 

   Portul orasului este plin de barci sau yachturi. Pentru cei impatimiti de pescuit, si nu numai, din port se pot inchiria ambarcatiuni si echipament pentru pescuit pe Marea Neagra. 
 

   Din Sozopol se pot face excursii in statiunea Sunny Beach, situata la o distanta aproximativa de 68 km.

 

Master Travel va propune o varietate larga de pachete turistice in statiunea Sozopol la un pret special.

 

Să vă cautați vacanța potrivită este destul de captivant dar cîteodata poate să vă copleșească.Noi înțelegem acest lucru.De aceea suntem aici pentru a avea grija de orice aveți nevoie și să vă facem vacanța frumoasă și fără stres.

 

Sunați acum
022 022 035
060 057 000
Rezervă vacanța acum!

Chișinău,Strada Columna 61

E-mail: mastertravelsrl@gmail.com

Tel: 060 057 000; 060 99 33 88

Fix: 022 022 035

 

© 2017 by Master Travel 

  • Google+ Social Icon
  • Facebook Clean